Linas matkasse.

2011-10-10 | 19:07:13 | Kategori: Vardagsbestyr | 0 kommentarer
Idag är det ju måndag och som en klocka kom Linas matkasse utanför dörren kl 17:) Det är så skönt att slippa tänka, planera osv. Momentet att laga maten kvarstår ju såklart men det är förarbetet jag tycker är jobbigast, så det här passar oss perfekt.

Vi har precis ätit det godaste jag ätit på länge, rödspätta i ugn med potatismos. Tänkte faktiskt dela med mig av receptet om det finns nån vilsen själ som är sugen på fisk men inte vet vad att laga.

Rödspätta med dill- och philadelphiafyllning och potatismos

Det här behövs:
1 citron
1 kruka färsk dill
250 g haricotverts (frysta)
100 g philadelphiaost
1 kg potatis
Purjolök
600 g rödspättafiléer
2 tomater
Fiskbuljong
Mjölk
Salt
Smör
Svartpeppar
Vatten

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala och koka 1 kg potatis.

3. Finhacka en kruka dill och blanda med 100 g philadelphiaost och 1 krm svartpeppar. Bred ut ca 600 g rödpätta på en skärbräda. Strö ca 1 tsk salt över filéerna. Fördela färskostblandningen över fisken. Rulla ihop till rullader och lägg dem med skarven neråt i en ugnssäker form.

4. Pressa över saften från 1/2 citron. Sula 1/2 tärning fiskbuljong runt fisken och häll på 1 dl vatten.

5. Strimla 1/2 purjolök och klyfta 2 tomater. Fördela tomat och purjolök över fisken. Sätt in fisken i ugnen och låt den sjuda i ca 20-25 minuter. Täck formen med en bit smörpapper så bevaras fisken saftig.

6. Koka 250 g haricots verts enligt anvisningen på förpackningen.

7. Mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp. Tillsätt 1 msk smör och mjölk till önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.

8. Servera potatismoset till dill-  och philadelphiafylld rödspätta och haricots verts.

Jättegott, jag lovar!